Top 22 întrebări interviu angajare esențiale pentru a descoperi cel mai bun candidat

Postat pe data de

Actualizat pe data de

Conducerea unui interviu poate fi la fel de provocatoare ca și candidatura la unul. Pentru a evalua eficient un candidat și a afla dacă este potrivit pentru rolul respectiv, trebuie să pui întrebările corecte.

intrebari interviu angajare marketos

Iată o listă cu 20 de întrebări esențiale pe care le poți folosi în următorul tău interviu pentru a descoperi cel mai bun candidat:

1. Povestește-mi despre experiența ta anterioară și cum te-a pregătit pentru acest rol.

Această întrebare oferă candidatului oportunitatea de a face legătura între experiențele anterioare și postul disponibil.

3. Ce știți despre compania noastră și de ce doriți să lucrați aici?

Ai crede că, având în vedere accesul ușor la informații online din ziua de azi, majoritatea candidaților își fac temele, dar nu este întotdeauna așa. Este posibil ca unii candidați să nu știe nici măcar cu ce tip de activitate se ocupă compania. Puneți această întrebare la interviu și veți descoperi rapid cine este sincer interesat să lucreze pentru dumneavoastră – și cine nu.

4. Care sunt punctele tale forte și care sunt punctele de îmbunătățire?

Înțelegerea autoevaluării unui candidat poate oferi o perspectivă asupra autoconștientizării și dezvoltării personale. Persoana intervievată a aplicat orbește la postul vacant sau s-a gândit la modul în care se potrivește cu nevoile dumneavoastră? Această întrebare vă poate ajuta să aflați. Candidații ar trebui să fie capabili să se gândească în mod critic la modul în care abilitățile lor vor aduce beneficii echipei dumneavoastră unice.

5. Cum te-ai descrie ca membru al unei echipe?

Această întrebare vizează înțelegerea rolului pe care îl joacă candidatul într-o echipă și cum se poate integra în cultura organizațională existentă.

6. Povestește-mi despre o situație în care ai avut de-a face cu un conflict la locul de muncă și cum l-ai rezolvat.

Aici, se caută să se afle cum gestionează candidatul situațiile dificile și dacă posedă abilități de mediere și rezolvare a conflictelor. Aceasta este una dintre cele mai bune întrebări pe care le puteți adresa unei persoane intervievate, deoarece vă veți face o idee despre abilitățile sale de rezolvare a conflictelor. Ce ton folosește persoana respectivă atunci când vorbește despre celelalte persoane implicate? Au fost capabili să gestioneze situația descrisă în mod corespunzător? Au găsit un teren comun? Inteligența emoțională este extrem de necesară în aproape toate locurile de muncă.

7. Cum te adaptezi la schimbări sau la situații neprevăzute în mediul de lucru?

Aceasta este o întrebare cheie pentru a evalua reziliența și adaptabilitatea candidatului.

8. Care sunt obiectivele tale de carieră pe termen lung?

 Înțelegerea aspirațiilor candidatului te poate ajuta să determini dacă rolul și organizația se potrivesc cu planurile lor de carieră. Un candidat la un loc de muncă cu o motivație profesională poate fi un bun valoros pentru organizația dumneavoastră. Căutați o persoană angajată în carieră, cu obiective clare, și luați în considerare posibilitatea de a menționa modul în care organizația dvs. îl poate ajuta să atingă aceste obiective. Găsirea unui potențial candidat care este interesat să avanseze în carieră și care vede oportunități în cadrul companiei dumneavoastră crește șansele ca acesta să fie fericit pe termen lung.

9. Cum îți organizezi sarcinile și cum îți gestionezi timpul?

Această întrebare îți permite să evaluezi abilitățile de organizare și gestionare a timpului ale candidatului.

10. Povestește-mi despre un moment în care ai avut de-a face cu o situație dificilă sau stresantă la locul de muncă și cum ai gestionat-o.

Acest lucru îți va da o idee despre cum reacționează candidatul sub presiune.

11. Care este cel mai mare succes profesional pe care l-ai avut până acum?

Această întrebare îți oferă o perspectivă asupra a ceea ce candidatul consideră a fi o realizare importantă și ce valori are.

12. De ce te-ai decis să aplici pentru acest rol și de ce crezi că ești potrivit(ă) pentru acesta?

Înțelegerea motivațiilor candidatului și a modului în care se vede în rolul respectiv poate oferi un indiciu despre entuziasmul și dedicarea lor.

13. Ai avut vreodată de-a face cu o sarcină dificilă sau un proiect complex? Cum l-ai abordat?

Această întrebare vizează evaluarea abilităților de rezolvare a problemelor și a modului în care candidatul gestionează sarcinile complexe.

14. Cum ai descrie stilul tău de lucru și cum te vezi contribuind la dinamica echipei noastre?

Înțelegerea modului în care candidatul se vede integrându-se în echipă poate oferi perspective asupra a ceea ce își așteaptă să aducă în cadrul echipei. Ce fel de muncă va efectua candidatul dacă va fi selectat pentru acest post? Această întrebare ajută la determinarea dacă sunt potriviți pentru tipurile de sarcini pe care le vor primi. Indiferent dacă va lucra de la distanță sau la birou, o persoană căreia îi place munca solitară și perioadele lungi de timp neîntrerupt s-ar putea să nu se dezvolte într-un post care necesită colaborare sau multitasking.

15. Cum abordezi feedbackul? Poți da un exemplu în care feedbackul a dus la îmbunătățirea performanței tale?

Aceasta este o întrebare bună pentru a vedea dacă candidatul este deschis la critici constructive și cum utilizează feedbackul pentru a se îmbunătăți.

16. Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în cariera ta până acum?

Întrebarea oferă oportunitatea de a evalua învățarea și creșterea candidatului pe parcursul carierei sale.

17. Povestește-mi despre o situație în care ai depășit așteptările.

Aceasta oferă candidatului ocazia de a demonstra inițiativa și ambiția.

18. Cum te-ai menține motivat(ă) și productiv(ă) într-o perioadă cu termene limită strânse sau cu presiuni mari?

Aceasta este o întrebare cheie pentru a măsura reziliența candidatului și abilitatea acestuia de a gestiona stresul.

19. Cum îți menții cunoștințele și abilitățile la zi în acest domeniu în continuă schimbare?

Această întrebare vizează angajamentul candidatului pentru învățarea continuă și dezvoltarea profesională.

20. Ce ai face dacă ai avea un dezacord cu un coleg sau cu un superior?

Întrebarea oferă o perspectivă asupra abilităților de comunicare ale candidatului și a modului în care gestionează dezacordurile.

21. Ce te pasionează cel mai mult în acest domeniu/industrie?

 Întrebarea îți oferă o oportunitate de a evalua alinierea pasiunilor candidatului cu misiunea și valorile companiei.

22. De ce dorești să-ți părăsești actualul loc de muncă?

Oportunitatea de angajare oferă o alternativă la factorii (lipsa de dezvoltare profesională, probleme de management etc.) care i-au făcut nefericiți în rolul actual? Dacă da, prezentați aceste beneficii. Dar fiți atenți la candidații cu așteptări nerealiste.

23. Ai întrebări pentru noi?

Această întrebare încheie, de obicei, interviul. Cei mai serioși candidați vor avea probabil câteva întrebări relevante pregătite pentru a le adresa unui manager de angajare. Cu toate acestea, este posibil ca candidatul să își fi pus deja întrebările dacă discuția a fost lungă și detaliată. Într-un astfel de caz, este în regulă dacă un candidat nu are o listă de întrebări la finalul interviului.

Dacă te-ai pregăti pentru un interviu în cadrul agenției de marketing Marketos, iată câteva întrebări pe care ar fi bine să le pui pentru a avea o imagine cât mai clară despre rolul pe care l-ai avea, cultura organizației și așteptările de la tine:

  1. Ce rol joacă acest post în cadrul echipei și al agenției în ansamblu? Prin această întrebare, vei înțelege mai bine importanța rolului tău și modul în care contribuie la succesul global al agenției.
  2. Cum arată o zi obișnuită în acest rol? Aceasta îți va oferi o idee despre ceea ce vei face zi de zi și despre responsabilitățile pe care le vei avea.
  3. Cum se măsoară succesul în acest rol? Înțelegerea criteriilor de evaluare te poate ajuta să-ți îndrepți eforturile în direcția corectă odată angajat.
  4. Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională și creștere în cadrul agenției? Este important să știi dacă există o cale clară de promovare sau oportunități de formare continuă.
  5. Cum descrieți cultura organizațională a agenției? Acest lucru îți va oferi o perspectivă asupra mediului de lucru și a valorilor companiei.
  6. Ce provocări ați întâmpinat recent și cum le-ați abordat? Întrebarea te poate ajuta să înțelegi mai bine cum gestionează agenția dificultățile și să te asiguri că se potrivește cu modul tău de a gândi și de a lucra.
  7. Cum se desfășoară procesul de luare a deciziilor în cadrul agenției? Aceasta te poate ajuta să înțelegi dinamica echipei și modul în care sunt valorizate opiniile angajaților.
  8. Ce tehnologii, instrumente sau platforme folosiți în munca de zi cu zi? Aceasta este importantă pentru a înțelege ce competențe tehnice ar trebui să îți îmbunătățești.
  9. Cum gestionează agenția feedbackul și dezvoltarea personală a angajaților? Înțelegerea procesului de feedback te poate ajuta să vezi dacă te vei putea dezvolta în acest mediu.
  10. Care sunt următorii pași în procesul de interviu? Această întrebare îți va oferi o idee despre ce să te aștepți în continuare.

Aminteste-ți că un interviu este o oportunitate bidirecțională de a evalua dacă există o potrivire. În timp ce angajatorul evaluează dacă te potrivești pentru rol. Toate întrebările sunt concepute pentru a evalua o varietate de competențe și calități, inclusiv abilitățile tehnice, de comunicare, de rezolvare a problemelor, de adaptare la schimbări, capacitatea de a lucra în echipă și de a gestiona presiunea.

Dacă ai întrebări, mi le poți adresa mai jos.

Despre Marian

Founder Marketos | SEO & PPC Expert | Build Sales Growth Strategies. Ajut companiile să își clarifice strategia, mesajele și reclamele online, astfel încât clienții să se implice și să cumpere mai mult.

Ești pregătit să vorbești cu un expert în marketing? Sună-ne.

0747099238

50k

ore expertiză

10+

experți marketing

40+

siteuri lansate

Cu locații în Romania, Austria și USA, Marketos este pregătită să-ți ofere cele mai bune servicii de marketing care să-ți dezvolte afacerea.

Locatiile noastre

Romania (HQ): Str. Iancu Văcărescu nr. 7, 300179, Timișoara

Austria: Keltengasse 23, 2353 Guntramsdorf

San Francisco: 660 4th Street, San Francisco, CA 94107

Pentru programări telefonice, apelați:

0747 099 238

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Cunoașterea cheltuielilor de publicitate actuale aproximative ne va ajuta să ne pregătim pentru auditul nostru și pentru apelul telefonic.
Indiferent de cât de bună va fi strategia noastră de promovare online, aveți nevoie de un buget pentru implementarea ei.